A Semmelweis ikon [The Semmelweis icon]

a_semmelweis_ikon

„Az orvostörténelem – a tudománytörténet legtöbb területéhez hasonlóan – alapvetően kutatásokkal és felfedezésekkel, a tudományos gondolkodás változásaival és érveléseivel foglalkozik. A tudósok és orvosok életének nehézségeit, a magánéletükben történt változásokat ritkán vizsgáljuk. […] A gyermekágyi láz kóroktanát és megelőzését 1847-ben felfedező Semmelweis Ignác élete azonban azóta az orvostörténelem fő kérdései közé tartozik, amióta 1865-ben egy elmegyógyintézetben véget ért. Miért van ez így? Miért olyan megrendítő egy néhai orvos tragikus halála? Miért hatódunk meg, ha egy olyan ember sorsáról tanulunk, aki rendíthetetlenül kiállt egy új megoldás mellett, és aki legjobb szándékai, és kiváló eredményei ellenére sem tudta meggyőzni nemzedékének orvostársadalmát?”
A Semmelweis ikon című kiadvány bemutatja, miként történt Semmelweis felfedezése, miért volt az olyan fontos, de arról a folyamatról is szól, ami Semmelweist ikonikus alakká – az „Anyák Megmentőjévé” formálta.
A kiadvány ára: 1200 Ft

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>