Kishód fogat mos. A szájápolás hügiénéje óvodások számára

kishodAz óvodás korosztály számára kidolgozott tématerveink a testápolást, az egészségvédelmet, egészségfejlesztést megalapozó szokások alakítását célozzák meg.

Az egészséges életmódra való nevelést játékos formában kell megvalósítani. Cél, hogy a gyermekek már kis korban megismerkedjenek az alapvető hügiénés feladatokkal, tudatosítsuk velük játékos formában, hogyan tartsák magukat és környezetüket tisztán, és miért van erre szükség. Ez a mikro- és makroközösségben élés, valamint az egészséges életmód nélkülözhetetlen eleme.

A személyes hügiéné egyik alapvető eleme a száj, illetve a fogak tisztán tartása, ápolása. A három alkalomból álló játékos foglalkozás ezt a témakört járja körül, különös figyelmet fordítva a gyermekek életkori sajátosságaiból adódó koncentrációs képességére, mozgás- és játékigényére.

Kapcsolat:
Kómár Hanna múzeumpedagógus
Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár
1013 Budapest, Apród u. 1-3.
Tel: 06/1/20 11 577

semmelweis(kukac)museum.hu

komarhanna(kukac)semmelweis.museum.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>