Kiskacsa fürdik. Általános hügiéné óvodások számára. Kishód fogat mos. A szájápolás hügiénéje óvodások számára

kiskacsa

Az óvodás korosztály számára kidolgozott tématerveink a testápolást, az egészségvédelmet, egészségfejlesztést megalapozó szokások alakítását célozzák meg.

A mindennapi tisztálkodás feladatának napi rutinjában az óvodás korosztály már egyre önállóbban vesz részt, noha ennek ellenőrzése, segítése a szülő és a nevelési intézmény feladata. Az önállóságból adódóan jelentkeznek azok a problémák, hogy a gyermek igyekszik elkerülni a tehernek érzett napi rutinfeladatot, vagy “elmismásolni” azt. Ezért is rendkívül fontos, hogy megértse ennek szükségességét, okait, és ezek ismeretében tudatosan, kedvvel végezze a mindennapi teendőket. A test hügiénéjén túl közvetlen és tágabb környezetünk állapota, tisztasága is befolyásolja egészségünket, életünket, így a környezettudatosságra való nevelés is fontos részét képezi a korosztály oktatásának.

 

 

Kapcsolat:
Kómár Hanna múzeumpedagógus
Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár
1013 Budapest, Apród u. 1-3.
Tel: +36-1-20 11 577,  +36-1-375-3533

komarhanna(kukac)semmelweis.museum.hu

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>