“Mindenkit ér, mindenki beszél róla, mégis csak kevesen vették a fáradtságot, hogy utánanézzenek, valójában mi is a stressz.”

selye_borito– vélekedett Selye János.

Örömmel tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy Az izgalom biológiája – Selye János és a stresszelmélet dimenziói című kiállításunk katalógusa megjelent, és megvásárolható múzeumunkban!

“Nem az a lényeges, hogy valamit elsőnek lássunk meg, hanem az, hogy szilárd kapcsolatot teremtsünk az előzőleg megismert és az eddig ismeretlen között. Ez a tudományos felfedezés ábécéje” – fogalmazott Selye János.

som_selye1A múzeumi kiállításoknak is hasonló célja van: a muzeológia a gyűjteményen és kutatóprogramján keresztül távolinak, elérhetetlennek, felfoghatatlannak tűnő tudományos eredményeket képes közvetíteni. Az izgalom biológiája. Selye János és a stresszelmélet című kiállításunk sincs ezzel másként. Egy nem mindennapi kutatói életpályát és egy bonyolult biokémiai reakcióegyüttest tesz bárki számára felfedezhetővé egy olyan fogalmon keresztül, amely mára a köznyelv gyakran használt kifejezése lett.

Archív kiállításunk anyaga itt

86-55-1-1-2_a

Selye001

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>