Felhívás

Legyen az kötelező egyetemi gyakorlat vagy önszorgalom, Rád várunk, ha szeretnéd kipróbálni magadat egy izgalmas gyűjteménnyel rendelkező intézményben!
Kik vagyunk mi?
– Az MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Adattár hazánk legnagyobb orvos- és gyógyszerészettörténeti gyűjteményével rendelkezik. Múzeumunk Semmelweis Ignác festői szülőházában, a város szívében, a budai Várhegy lábánál működik. Könyvtárunk és levéltárunk pedig a Margit híd budai oldalán várja a gyakornoki lehetőségre jelentkezőket.
Kiket várunk?
– Egyetemi hallgatókat: elsősorban bölcsészeket, történelem, művészettörténet, muzeológia, levéltár vagy könyvtár szakosokat, de ha más területről jössz, és érdeklődsz múzeumunk, levéltárunk vagy könyvtárunk iránt, örömmel várjuk jelentkezésedet (pl. kommunikáció, PR vagy rendezvényszervezői, pedagógiai területről).
– Előnyt jelent, ha dolgoztál már közgyűjteményben, de ha nem, majd mi bevezetünk ebbe a különleges világba!
Feladatok:
– gyűjteményi revíziós munkában való segítségnyújtás,
– digitális adatbázis bővítése,
– rendezvényszervezés,
– közreműködés a mindennapi feladatokban.
A nálunk töltött időt számodra szükséges egyetemi formanyomtatvánnyal, vagy egy általunk kiállított gyakornoki igazolással igazoljuk.
Jelentkezni Kolocz Dóránál, a koloczdora@semmelweis.museum.hu címen lehet önéletrajzzal és egy rövid bemutatkozó levéllel, amelyben leírod, milyen téren számíthatunk a segítségedre!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>