Játékok

A játékok rövid ismertetése:
Az Életmódszertár online játékcsomagja a SOM új közművelődési szemléletéhez kialakított múzeumpedagógiai kínálatba illeszkedik. A már meglévő foglalkozásokra szervesen épülő, otthonról vagy iskolai környezetből is elérhető játékok az élményalapú tanulás jegyében készültek el. Kínálatunkban három program szerepel.

Kcalkulátor

kcalkulatorA Kcalkulátor a változatos, mégis egyszerű ételekből álló, tápértékben és vitaminokban gazdag táplálkozáshoz nyújt segítséget. A tetszőlegesen alakítható napi és heti menük összeállítása kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató és tanulságos időtöltést jelent.

Összhangban a fogakkal

Összhangban a fogakkalÖsszhangban a fogakkal címmel készült el az általános iskolásoknak szóló játék, amely kedves és barátságos módon mutatja be a helyes fogápolást és a szájhigiénia alapelveit.

Czifra Palota

Czifra palotaA komolyabb, 14-20 éves korosztálynak készült Czifra Palota játékban a századforduló Budapestjének egy gazdag polgári palotájába csöppenünk. A virtuális kalandozás során a játékosok megismerhetik a korabeli előkelő polgárok és cselédek mindennapjait, feladataikat és szórakozási lehetőségeiket, lakáskultúrájukat, illetve a társas érintkezés illemszabályait.