featured image of the post
Hírek Múzeumpedagógia

A GYÓGYÍTÁS ÚTJA – NYÁRI TÉMANAPOK GYEREKEKNEK A SEMMELWEIS ORVOSTÖRTÉNETI MÚZEUMBAN

Új programsorozattal várja a 10-14 éves gyerekeket idén nyáron a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum!

Interaktív, játékos foglalkozásainkat előre meghirdetett időpontokban, kéthetente tartjuk meg a múzeumban, ezeket kreatív alkotó „műhelyek” egészítik ki, ahol a gyerekek a témához illeszkedő alkotásokat készíthetnek változatos technikákkal. Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek az emberi test működése és gyógyítása iránt. A foglalkozásokon bemutatjuk leghíresebb orvosaink életútját és jelentőségét, megismerkedünk a test felépítésével és az orvoslás különböző irányzataival.A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, az alábbi címen: vattayliliana@semmelweis.museum.hu

A program minimum 4 fő, maximum 25 fő részvételével indul.

A program időtartama 4 óra. Kezdés 13 órakor!

A program díja: 3000 ft/fő

1. Semmelweis útja 07.06.
Játékos, interaktív foglalkozás keretében megismerkedünk Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője” különleges életútjával, orvostörténeti jelentéségével. A világhírű orvos szülőházában olyan alkotásokat hozunk létre, amelyek a résztvevők számára emlékeztetőül szolgálhatnak a későbbiekben is.

2. Népi gyógyászat 07.20.
Közösen fedezzük fel a népi gyógyászat kiállításunkban is bemutatott emlékeit. Gyógynövénykertünkben számos gyógyhatású növénnyel ismerkedhetnek meg a gyerekek. Ezt követően illatos és emlékbe hazavihető képeslapot készítünk.

3. Ismerd meg a szerveinket! 08.10.
Foglalkozásunk fókuszában ezúttal belső szerveink lesznek. Csoportokban dolgozva megismerjük a szív, a tüdő, a fog és a fogászat, illetve a szem és a szemészet működését. Kreatív foglalkozásunkon festünk, nyomdázunk!

4. Mikroszkóp, röntgen 08.17.
Tüzetesen megvizsgáljuk a vizsgálati és diagnosztikai eszközöket, például a röntgengépet, megtekintünk eredeti, több korszakból származó röntgenfelvételeket. A vizsgálati eszközök közül a mikroszkóppal ismerkedünk meg, a gyerekek egy igazi mikroszkópot is kipróbálhatnak! Kreatív foglalkozásunkon papírmerítéssel készítünk mikroszkóp-képre hasonlító alkotásokat.

5. Nők az orvoslásban 08.31.
Tudtad, hogy a régebbi korokban a híres professzorok árnyékában asszonyok is hozzájárultak az orvostudomány és az ápolás fejlődéséhez? Közülük talán a legismertebb Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő, és Kossuth Zsuzsanna, az első ápolónő – ők ketten máig fontos inspirációt jelentenek az orvosi pályát választók számára. Pályájuk, életútjuk megismerését követően kreatív foglalkozásunkon a korabeli diplomákból inspirálódva készítünk emlékeket.

Kapcsolat
Múzeum

H-1013 Budapest I.,
Apród utca 1-3.
+36-1-375-3533
semmelweis@museum.hu

Könyvtár

H-1023 Budapest II.,
Török utca 12.
+36-1-212-5421

Arany Sas

H-1014 Budapest I,
Tárnok u. 18.
+36-1-375-9772

Hírlevél

Semmelweis Museum logo

© MNM – Semmelweis Orvostörténeti Múzeum 2024