featured image of the post
Programok

Budapest Art Week

Egy hét, amely a művészeteké! Kortárs képzőművészeti kiállítással, élő festéssel, épülettörténeti sétával várjuk kedves látogatóinkat a Budapest Art Week-en!

Programjaink:

április. 17. (kedd) 19:00 Szabó Beáta: Invazív | Kiállításmegnyitó

Invazív: az az orvosi eljárás, amelynek során a testbe vágás vagy szúrás által behatolnak. Szabó Beáta azonos című kiállítása kísérletet tesz arra, hogy intim munkáival behatoljon a múzeum állandó gyűjteményébe és művészeti eszközökkel kapcsolatot létesítsen egy történeti témájú kiállítás darabjaival. A tárlat ezúttal egy már sokak által ismert és szeretett állandó kiállítás bizarr, megkapó darabjaira reflektál, szervesen illeszkedve az intézmény profiljához. A kiállítást Horányi Ildikó főmuzeológus, művészettörténész nyitja meg.
A kiállítás kurátora Dankó Réka.

április 17-22. (kedd-szombat) Viszony az eredethez | Élő festés

Szabó Beáta Invazív című kiállításához kapcsolódóan a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban készíti el legújabb alkotását, amely az eredet, keletkezés, születés témáját boncolgatja. A művész több napon át tartó performansza lehetőséget teremt arra, hogy az érdeklődők megfigyelhessék egy kortárs mű születését, és betekintést nyerhessenek egy múzeum életébe, amely kreatív, ösztönző szerepet vállal egy művészeti alkotás létrejöttében. Az élő festés során Szabó Beáta műterme egy hétre a SOM lesz, a látogatók pedig igazi képzőművészeti backstage programra számíthatnak!

április 21. (szombat) 11:00 A Semmelweis-ház | Épülettörténeti séta

Semmelweis Ignác szülőháza nem csupán egy múzeum. Épülete hosszú időn át figyelte a tabáni eseményeket, és nem egyszer fontos részévé is vált a történelem viharainak. Vegyeskereskedés és kávézó is működött a falak között, de dolgozott itt órásmester és cipész, sőt, számos híres lakója volt a háznak. De kik éltek itt? Hova vetette szülötteit a sors? Mi történt az épülettel az elmúlt évszázadokban? Hogyan lett lakóházból múzeum?
Kinyitjuk az izgalmas rejtekajtókat, és visszautazunk egészen a 18. századig. Időutazás egy kalandos sorsú épület falai között, amely korszakokon, stílusirányzatokon át vezet, és személyes történeteket lebbent fel.

Bővebb információ a Budapest Art Week honlapján  érhető el.
A programok csak érvényes BAW karszalaggal látogathatóak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Üres a hozzászólás mező.
A név nincs kitöltve.
Az email cím hibás vagy nincs kitöltve.
Hibás webcím.
Kapcsolat
Múzeum

H-1013 Budapest I.,
Apród utca 1-3.
+36-1-375-3533
semmelweis@museum.hu

Könyvtár

H-1023 Budapest II.,
Török utca 12.
+36-1-212-5421

Arany Sas

H-1014 Budapest I,
Tárnok u. 18.
+36-1-375-9772

Hírlevél

Semmelweis Museum logo

© MNM – Semmelweis Orvostörténeti Múzeum 2024