featured image
Arany Sas Patikamúzeum Programok

Harry Potter igaz története (BETELT)

arany_sas

(A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT, MINDEN HELY ELKELT)

2017 november 11-én szombaton Harry Potter világába kalauzolunk Benneteket, ahol az első „HP-kötet”, a Bölcsek Köve című regény mitológiai és tudományos hátterét fogjuk megfejteni. Arra a kérdésre keressük a választ, hogy az alkímia, a jatrokémia, az asztrológia és az orvostudomány hogyan hatott a regényszövegre. A tematikus tárlatvezetés során olyan motívumok nyomába eredünk, mint a bölcsek köve, az életelixír és a kvintesszencia, olyan különleges gyógynövényeket mutatunk be, mint a mandragóra, s olyan legendás lényekről beszélgetünk, mint az unikornis, a kígyó és a sárkány. Nálunk megnézhettek egy igazi bezoár követ, és egy alkimista műhelyet is, amely akár Piton professzor bájitalórájának helyszíne is lehetne.

Az alkímia nemcsak misztikus tudomány, hanem jelentősen hozzájárult a modern kémia kialakulásához is. Ennek kapcsán megismertetjük Veletek az alkimisták alapvető kísérleti eszközeit, majd pedig felvázoljuk a gyógyszerészet kialakulását, önálló tudománnyá válását.

A program az Arany Sas Patikamúzeumba váltott belépőjeggyel látogatható.

A program regisztrációköteles! Regisztráció a sajto.semmelweis@gmail.comcímen vagy 06 (1) 201 1577 telefonszámon lehetséges. (max. 15 fő)

Hozzászólások


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Üres a hozzászólás mező.
A név nincs kitöltve.
Az email cím hibás vagy nincs kitöltve.
Hibás webcím.
Kapcsolat
Múzeum

H-1013 Budapest I.,
Apród utca 1-3.
+36-1-375-3533
semmelweis@museum.hu

Könyvtár

H-1023 Budapest II.,
Török utca 12.
+36-1-212-5421

Arany Sas

H-1014 Budapest I,
Tárnok u. 18.
+36-1-375-9772

Hírlevél

Semmelweis Museum logo

© MNM – Semmelweis Orvostörténeti Múzeum 2024