Harry Potter és a gyógyszerészettörténet – XIII. Országos Patika Nap

hp

 

Ajánlott korosztály: 9-99 évesig

A Magyar Gyógyszerészi Kamara rendezésében, a Galenus Kft. szervezésében 13. alkalommal kerül megrendezésre az Országos Patika Nap. Ezúttal az Arany Sas Patikamúzeum is csatlakozik ehhez az országos programhoz. 2016. június 1-én du. 16 órakor a Harry Potter és a gyógyszerészettörténet című tematikus tárlatvezetéssel várjuk az érdeklődőket.
Arra a kérdésre próbálunk válaszolni, hogy a kulturális hagyományok illetve a tudománytörténeti háttér hogyan hatott J.K. Rowling Harry Potter és a Bölcsek Köve című regényére. Melyek voltak azok a különleges alapanyagok, melyeket a régi patikákban gyógyszerkészítésre használtak, és a regényben is szerepelnek. Megmutatjuk pl., hogy milyen is egy igazi bezoár.
A tematikus tárlatvezetés során fény derül arra, hogy mi volt a szerepe az alkímiának a kémia fejlődésében, és mindez hogyan hatott a regényszövegre. Az Arany Sas Patikamúzeum állandó kiállítása bemutatja az alapvető kémiai műveleteket és laboratóriumi eszközöket. A látogatók kivételesen beléphetnek az ún. alkimista műhelybe, ami akár Piton professzor bájitalórájának helyszíne is lehetne.
Várjuk az érdeklődőket erre az interkulturális és interdiszciplináris időutazásra!
Regisztráció: Dr. Jancsikity Erzsébet főmuzeológusnál az jancsikity220@gmail.com e-mail-címen.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>