Harry Potter igaz története (BETELT)

arany_sas

(A REGISZTRÁCIÓ LEZÁRULT, MINDEN HELY ELKELT)

2017 november 11-én szombaton Harry Potter világába kalauzolunk Benneteket, ahol az első „HP-kötet”, a Bölcsek Köve című regény mitológiai és tudományos hátterét fogjuk megfejteni. Arra a kérdésre keressük a választ, hogy az alkímia, a jatrokémia, az asztrológia és az orvostudomány hogyan hatott a regényszövegre. A tematikus tárlatvezetés során olyan motívumok nyomába eredünk, mint a bölcsek köve, az életelixír és a kvintesszencia, olyan különleges gyógynövényeket mutatunk be, mint a mandragóra, s olyan legendás lényekről beszélgetünk, mint az unikornis, a kígyó és a sárkány. Nálunk megnézhettek egy igazi bezoár követ, és egy alkimista műhelyet is, amely akár Piton professzor bájitalórájának helyszíne is lehetne.

Az alkímia nemcsak misztikus tudomány, hanem jelentősen hozzájárult a modern kémia kialakulásához is. Ennek kapcsán megismertetjük Veletek az alkimisták alapvető kísérleti eszközeit, majd pedig felvázoljuk a gyógyszerészet kialakulását, önálló tudománnyá válását.

A program az Arany Sas Patikamúzeumba váltott belépőjeggyel látogatható.

A program regisztrációköteles! Regisztráció a sajto.semmelweis@gmail.comcímen vagy 06 (1) 201 1577 telefonszámon lehetséges. (max. 15 fő)

Hozzászólások a témához: “Harry Potter igaz története (BETELT)

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>