Megjelent A Semmelweis ikon című kiállításunk katalógusa

ikon-cimlapA Semmelweis ikon címmel mutatta be múzeumunk 2013-ban Budapesten és Rómában azt a kiállítást, amely Semmelweis Ignác alakját és felfedezését abból az aspektusból közelítette meg, hogy a tudós értékelése hogyan változott az elmúlt másfél száz évben. A kiállítás nemcsak a tudománytörténet oldaláról vizsgálta a híres magyar orvos munkásságát: a hangsúly Semmelweis kultuszának bemutatására került. A Semmelweis ábrázolások, a róla készült dokumentum- és játékfilmek, valamint a 19-20. századi visszaemlékezések, a történeti és népszerűsítő irodalom legjellemzőbb textusainak prezentálása egy tragikus ember életét elevenítik fel. A tárlat katalógusának 4 nyelvű kiadása angol, francia, olasz és magyar nyelven teszi elérhetővé a tudós életművéhez és kultuszához köthető műtárgyakat, dokumentumokat.

A katalógus múzeumunkban megvásárolható.

The Semmelweis Icon / L’icone Semmelweis / L’icona di Semmelweis / A Semmelweis ikon (Szerk.: Horányi Ildikó) Budapest, SOMKL, 2016.

 

 

 

 


bellap01bellap02

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>