featured image
Hírek Publications

„Mindenkit ér, mindenki beszél róla, mégis csak kevesen vették a fáradtságot, hogy utánanézzenek, valójában mi is a stressz.”

selye_borito– vélekedett Selye János.

Örömmel tájékoztatjuk kedves látogatóinkat, hogy Az izgalom biológiája – Selye János és a stresszelmélet dimenziói című kiállításunk katalógusa megjelent, és megvásárolható múzeumunkban!

„Nem az a lényeges, hogy valamit elsőnek lássunk meg, hanem az, hogy szilárd kapcsolatot teremtsünk az előzőleg megismert és az eddig ismeretlen között. Ez a tudományos felfedezés ábécéje” – fogalmazott Selye János.

som_selye1A múzeumi kiállításoknak is hasonló célja van: a muzeológia a gyűjteményen és kutatóprogramján keresztül távolinak, elérhetetlennek, felfoghatatlannak tűnő tudományos eredményeket képes közvetíteni. Az izgalom biológiája. Selye János és a stresszelmélet című kiállításunk sincs ezzel másként. Egy nem mindennapi kutatói életpályát és egy bonyolult biokémiai reakcióegyüttest tesz bárki számára felfedezhetővé egy olyan fogalmon keresztül, amely mára a köznyelv gyakran használt kifejezése lett.

Archív kiállításunk anyaga itt

86-55-1-1-2_a

Selye001

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Üres a hozzászólás mező.
A név nincs kitöltve.
Az email cím hibás vagy nincs kitöltve.
Hibás webcím.
Kapcsolat
Múzeum

H-1013 Budapest I.,
Apród utca 1-3.
+36-1-375-3533
semmelweis@museum.hu

Könyvtár

H-1023 Budapest II.,
Török utca 12.
+36-1-212-5421

Arany Sas

H-1014 Budapest I,
Tárnok u. 18.
+36-1-375-9772

Hírlevél

Semmelweis Museum logo

© MNM – Semmelweis Orvostörténeti Múzeum 2024