MÚZEUMPEDAGÓGIA

Múzeumpedagógiai kínálatunk

Nagy örömünkre szolgál, hogy évek óta nagy számban érkeznek hozzánk középiskolai csoportok, hogy megtekintsék állandó és időszaki kiállításainkat, tárlatainkat. Reméljük, hogy ezek a látogatások hasznos és érdekes ismereteket nyújtanak a 6-18 éves korosztály számára.

Szeretnénk, ha előadásaink, múzeumi óráink minél jobban illeszkednének az iskolák tanterveibe, és a NAT-ba. Olyan múzeumpedagógiai csomagokat igyekeztünk kidolgozni, amelyek nemcsak elmélyítik az iskolában tanult történelmi és biológiai anyagot, hanem a már megszerzett ismereteket új kontextusba helyezik, új megközelítésben tárgyalják, és még érdekesebbé teszik a tantárgyakat. Reményeink szerint ezek a foglalkozások felkeltik az ifjúság érdeklődését a múzeumok világa iránt, és hasznos segítséget jelentenek a tanárok munkájához is.

A múzeumpedagógiai órák ára: 700 Ft/fő
Időtartam: 45 perc
Időpontok: előzetes telefonos egyeztetés alapján, minimum 1 héttel a múzeumi látogatás előtt

A foglalkozások helyszíne a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum (1013 Budapest, Apród u. 1-3.), amennyiben ezt külön nem jelöltük.

Kedvezményes vasúti utazáshoz kérjük, hogy a letölthető dokumentumot töltsék ki és juttassák vissza a tarlatvezetők(kukac)semmelweis.museum.hu címre. Időpont egyeztetése miatt kérjük keressék telefonszámainkon a tárlatvezetői szolgálatot (+36-1-375-3533, +36-1-201-1577). A fogadónyilatkozat nem jogosít fel kiállításokra való ingyenes belépésre, valamint múzeumi programokon való automatikus részvételre.

Múzeum

H-1013 Budapest I., Apród utca 1-3. +36-1-375-3533

Nyitva keddtől vasárnapig 10:00 és 18:00 óra között, Hétfőn zárva

Könyvtár és Adattár

H-1023 Budapest II., Török utca 12. +36-1-212-5421

Nyitva hétfőn és kedden 9:00 és 17:00 óra között.

Arany Sas Patikamúzeum

H-1014 Budapest I,. Tárnok u. 18.

Múzeumpedagógiai ajánlatuk

illustration
Ragályos kórok – nagy járványok a történelem folyamán

A foglalkozás a pestistől a spanyolnátháig, több, a történelmet befolyásoló nagy járványt mutatja be. A diákok nemcsak a különböző kórok érdekes történetét ismerhetik meg, hanem a múzeum kiállításában lévő műtárgyakat is felfedezhetik.

illustration
Háborús mindennapok - érdekességek az I. világháború történetéből

Az első világháború mindennapjai sok küzdelmet tartogattak nemcsak a fronton harcoló katonának, hanem az otthon maradott lakosságnak is. Hogyan étkeztek? Mit fogyasztottak tea helyett? Mivel közlekedtek? Hogyan tartották a kapcsolatot szeretteikkel? Ezekre és más kérdésre is választ kapunk a múzeumpedagógiai órán. Előzetes eseménytörténet ismerete az órán való részvételhez nem szükséges.

illustration
„Földre köpni tilos!”- a TBC története

A századfordulón a legtöbb áldozatot szedő betegség az emberek mindennapi életének számos területére volt hatással. A múzeumpedagógiai órán nemcsak a betegség történetét és annak gyógyítási folyamatait járjuk körbe, hanem olyan érdekességeket is, hogy milyen hatással volt a tbc az étkezésre, az életmódra vagy a divatra. A foglalkozást a „Lélegzetmetsző tűzben” c. időszaki kiállításunk teszi élményszerűbbé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Üres a hozzászólás mező.
A név nincs kitöltve.
Az email cím hibás vagy nincs kitöltve.
Hibás webcím.
Kapcsolat
Múzeum

H-1013 Budapest I.,
Apród utca 1-3.
+36-1-375-3533

Könyvtár

H-1023 Budapest II.,
Török utca 12.
+36-1-212-5421

Arany Sas

H-1014 Budapest I,
Tárnok u. 18.
+36-1-375-9772

Hírlevél

Semmelweis Museum logo

© MNM – Semmelweis Orvostörténeti Múzeum 2022