featured image of the post

Mi a Doktor Mentor?

Egy előadás-sorozat, amelyet az orvosi pálya iránt érdeklődő diákoknak szól. Célja, hogy az érdeklődők közelebbről és alaposabban megismerhessék az orvosi pályamodellt, a különböző orvosi szakterületeket, valamint a hazai egészségügyi rendszert. Az előadás-sorozatban 6 különböző szakterületről érkező orvos mutatja be munkásságát, pályáját.

A Doktor Mentor sorozatot 10 évvel ezelőtt indította el a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum. Az előadások során nem csak új információkat kapnak a hallgatók, de kisebb interaktív gyakorlatban is részt vehetnek, valamint az előadások végén feltehetik kérdéseiket is.

Kiket várunk a Doktor Mentor programra?

Mindenkit természetesen, de elsősorban 9-12. osztályos diákokat, akiket érdekel az egészségügyi pálya.

Tapasztalatunk szerint az egészségügyi pálya iránt érdeklődő diákok csak akkor tudnak a hazai viszonyokról, pályamodellekről tájékozódni megfelelően, ha a családból van, aki az orvosi szakmában dolgozik. Előadás-sorozatunkat azért hoztuk létre, hogy a diákok pontosabb képet kapjanak az orvosi hivatásról és ne csak a külföldi kórházsorozatokból tájékozódhassanak.

Doktor Mentor programunk hiánypótló szerepet tölt be az oktatás terén.

Az előadások látogatása ingyenes.

A program előzetes regisztrációt nem igényel.

Helyszín:

Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

1013 Budapest Apród u. 1-3.

www.semmelweis.museum.hu

Program:

febr. 27. szerda, 17.00 – Dr. Tövisházi Gyula, gyermekmentőorvos, aneszteziológus (Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat, SE-Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika)

márc. 6. szerda, 17.00 – Dr. Kassai Tamás, gyermektraumatológus, kézsebész (Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ, Gyermektraumatológia)

márc. 13. szerda, 17.00 – Dr. Tamás Judit, sebész szakorvos (1. Sebészeti Klinika)

márc. 20. szerda, 17.00 – Dr. Melczer Zsolt, szülész-nőgyógyász, egyetemi docens, klinikai onkológus (Semmelweis Egyetem II. Szülészeti Nőgyógyászati Klinika)

márc. 27. szerda, 17.00 – Dr. Svéd Tamás, aneszteziológus, psychoterápiai szakorvos (Péterfy Sándor utcai Kórház és Baleseti Központ, Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztály)

ápr. 3. szerda, 17.00 – Dr. Simon Zsófia Eszter, gyermek- és ifjúságpszichiáter szakorvos (Thalassa Ház Pszichiátriai és Pszichoterápiás Rehabilitáció Intézet)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Üres a hozzászólás mező.
A név nincs kitöltve.
Az email cím hibás vagy nincs kitöltve.
Hibás webcím.
Kapcsolat
Múzeum

H-1013 Budapest I.,
Apród utca 1-3.
+36-1-375-3533
semmelweis@museum.hu

Könyvtár

H-1023 Budapest II.,
Török utca 12.
+36-1-212-5421

Arany Sas

H-1014 Budapest I,
Tárnok u. 18.
+36-1-375-9772

Hírlevél

Semmelweis Museum logo

© MNM – Semmelweis Orvostörténeti Múzeum 2024