featured image of the post

Mi a Doktor Mentor?
Egy előadás-sorozat, amelyet az orvosi pálya iránt érdeklődő diákoknak szól. Célja, hogy az érdeklődők közelebbről és alaposabban megismerhessék az orvosi pályamodellt, a különböző orvosi szakterületeket, valamint a hazai egészségügyi rendszert. Az előadás-sorozatban 6 különböző szakterületről érkező orvos mutatja be munkásságát, pályáját.
A Doktor Mentor sorozatot 14 évvel ezelőtt indította el a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum. Az előadások során nem csak új információkat kapnak a hallgatók, de kisebb interaktív gyakorlatban is részt vehetnek, valamint az előadások végén feltehetik kérdéseiket is.
Kiket várunk a Doktor Mentor programra?
Mindenkit természetesen, de elsősorban 9-12. osztályos diákokat, akiket érdekel az egészségügyi pálya.
Tapasztalatunk szerint az egészségügyi pálya iránt érdeklődő diákok csak akkor tudnak a hazai viszonyokról, pályamodellekről tájékozódni megfelelően, ha a családból van, aki az orvosi szakmában dolgozik. Előadás-sorozatunkat azért hoztuk létre, hogy a diákok pontosabb képet kapjanak az orvosi hivatásról és ne csak a külföldi kórházsorozatokból tájékozódhassanak.

Dr. Melczer Zsolt, a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika szülész-nőgyógyásza, klinikai onkológusa tart előadást szülésznő kollégájával 2023. május 24-én, szerdán 17.00 órától.

A programot elsősorban azoknak a diákoknak ajánljuk, akik érdeklődnek az orvosi és szülésznői hivatás iránt, és tudni szeretnék, hogy az egyetem elvégzését követően milyen kihívásokkal kell majd szembe nézni. Az előadók részletesen mesélnek hivatásukról, pályájukról.

Dr. Kassai Tamás traumatológus, kézsebész szakorvos, gyermek-traumatológus specialista ad elő szakterületéről 2023. május 31-én, szerdán 17.00 órától, közel egy óra terjedelemben.
A programot elsősorban azoknak a diákoknak ajánljuk, akik érdeklődnek az orvosi és gyermekorvosi hivatás iránt, és tudni szeretnék, hogy az egyetem elvégzését követően milyen kihívásokkal kell majd szembe nézniük az orvosi pályán.

Helyszín:
Semmelweis Orvostörténeti Múzeum
1013 Budapest Apród u. 1-3.

A sorozat előadásainak látogatása ingyenes, de előzetesen regisztrálni kell a vattayliliana@semmelweis.museum.hu címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Üres a hozzászólás mező.
A név nincs kitöltve.
Az email cím hibás vagy nincs kitöltve.
Hibás webcím.
Kapcsolat
Múzeum

H-1013 Budapest I.,
Apród utca 1-3.
+36-1-375-3533
semmelweis@museum.hu

Könyvtár

H-1023 Budapest II.,
Török utca 12.
+36-1-212-5421

Arany Sas

H-1014 Budapest I,
Tárnok u. 18.
+36-1-375-9772

Hírlevél

Semmelweis Museum logo

© MNM – Semmelweis Orvostörténeti Múzeum 2024