featured image of the post
Kiállítás Archívum

Zárás előtti stressz!

Aki még nem látta, vagy szeretné még egyszer megnézni „Az izgalom biológiája. Selye János és a stresszelmélet dimenziói” kiállítást, már csak ezen a héten teheti meg. Búcsú tárlatvezetés 2016. április 29-én 15 órakor.

Csaknem egy év után, április végén zár a Selye János-kiállítás. A látványos tárlatot Szabó Katalin kurátorral együtt pénteken, 2016. április 29-én egy utolsó tárlatvezetéssel búcsúztathatjuk.

Mivel a kiállítás egyik legfontosabb célja az volt, hogy a stressz jelenségét tudományos-, ugyanakkor a laikus látogatók számára is érthető szempontból járja körül, nem kell megijedni a témától. A tárlatvezetésen rácsodálkozhatunk a stressz meghatározásának előzményeire, Selye János kutatásaira és felfedezésére, vizuálisan is megtapasztalhatjuk a stresszt. Megismerhetjük Selye János különleges személyiségét, tudományos és filozofikus szemléletmódját, iskolateremtő nagyságát és persze humorát!

A kiállítás vezérfonalát Selye János tudományról, kutatásról, munkáról, stresszről, életről megfogalmazott gondolatai adják. Ennek megfelelően épül fel a kiállítás is, és így két alappilléren nyugszik. Egyik részét a stressz-elmélet megalkotása, a Selye-iskola, a kutatások, a magyar vonatkozások, röviden a Selye-jelenség adják. A kiállítás másik pillére maga a stressz, melynek térbeli és időbeli dimenzióit vizuálisan fogalmazzuk meg.

Nem a stressz öl meg, hanem az, ahogyan reagálsz rá – fogalmazta meg Selye János. A kiállítás célja az, hogy ezt a gondolatot tudatosítsuk magunkban. Várunk szertettel!

Az ingyenes tárlatvezetésre a regisztráció kötelező:

Szabó Katalin főmuzeológus, kurátor

Elérhetőség: szabokatalin@semmelweis.museum.hu

Helyszín: 1013 Budapest, Apród utca 1-3.

Facebook: https://www.facebook.com/SOMuseum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Üres a hozzászólás mező.
A név nincs kitöltve.
Az email cím hibás vagy nincs kitöltve.
Hibás webcím.
Kapcsolat
Múzeum

H-1013 Budapest I.,
Apród utca 1-3.
+36-1-375-3533
semmelweis@museum.hu

Könyvtár

H-1023 Budapest II.,
Török utca 12.
+36-1-212-5421

Arany Sas

H-1014 Budapest I,
Tárnok u. 18.
+36-1-375-9772

Hírlevél

Semmelweis Museum logo

© MNM – Semmelweis Orvostörténeti Múzeum 2024