featured image
Múzeumpedagógia Programok

Tanárok Éjszakája

a_lampas_en_vagyok

 

Tisztelt Pedagógus!

Járt már Ön Semmelweis Ignác szülőházában?

Tudta Ön, a Budai Vár alatt hírmondónak megmaradt kereskedőházban most Európa egyik legjelentősebb orvostörténeti múzeuma működik, amelyet nemcsak Semmelweisről neveztek el, hanem itt gyűjtik és mutatják be Semmelweis tárgyi és írásos hagyatéka mellett a magyar és egyetemes orvostudomány legfontosabb emlékeit?

Hallott már arról, hogy a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum állandó kiállításának tárgyai között olyan különlegességek láthatók, mint az a csodálatos szépségű életnagyságú női viaszfigura, amelyet II. József adományozott 1789-ben a pesti egyetem orvosi fakultásának? Megtudhatjuk, hány címert sorakoztatott fel egy 17. századi fogatlan főúr azon az edényen, amellyel a levesét szürcsölte utolsó hónapjaiban, vagy hogyan változott a patikák mindennapi gyakorlata a középkor óta.

Észrevette, hogy a klasszikus állandó kiállításainkat látványos időszaki tárlatok egészítik ki, ahol a design is jelentős szerepet kap? A most látható „Az izgalom biológiája. Selye János és a stressz paradigma” kiállítás a kiállított tárgyak segítségével bemutatja, miként térképezte fel a tudomány a stressz jelenségét.

Volt már nálunk az osztályával? Kiállításainkat korszerű múzeumpedagógiai kínálat egészíti ki, amely különböző tantárgyakhoz kapcsolódik, természetesen az életkori sajátosságoknak megfelelően.

Szeretettel várjuk Önt és családját 2015. október 20-án, kedden 17.30-kor a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumba, hogy minderről személyesen is meggyőződhessen.

A Tanárok éjszakája alkalmából rendezett egyórás programon Varga Benedek főigazgató úr beszél Semmelweis Ignác hagyatékáról, illetve arról, miért aktuális számunkra ma is a felfedezése, pályájának tragikusan végződő íve, közben pedig Kómár Hanna múzeumpedagógus az Önök gyermekeivel foglalkozik egy játékos kézműves foglalkozáson.

Üdvözlettel: A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum munkatársai

 

Jelentkezés: Kómár Hanna múzeumpedagógus

A regisztráció határideje: 2015. október 16. péntek. Kérjük, levelében jelezze, hány gyerekkel érkezik, és milyen az életkoruk!

Belépő: 500 Ft/fő

Helyszín: 1013 Budapest, Apród utca 1-3.

Facebook: https://www.facebook.com/SOMuseum

Múzeumpedagógiai programunkról részletesebben: https://semmelweismuseum.hu/muzeumpedagogia/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Üres a hozzászólás mező.
A név nincs kitöltve.
Az email cím hibás vagy nincs kitöltve.
Hibás webcím.
Kapcsolat
Múzeum

H-1013 Budapest I.,
Apród utca 1-3.
+36-1-375-3533
semmelweis@museum.hu

Könyvtár

H-1023 Budapest II.,
Török utca 12.
+36-1-212-5421

Arany Sas

H-1014 Budapest I,
Tárnok u. 18.
+36-1-375-9772

Hírlevél

Semmelweis Museum logo

© MNM – Semmelweis Orvostörténeti Múzeum 2024